Eifel reisinformatie

Vulkaneifel

Welkom in de Vulkaaneifel!

De Vulkaaneifel is een van de populairste vakantiegebieden van Duitsland. Het is centraal gelegen dicht bij het midden van het Eifelgebergte op 400 tot 749 meter hoogte. Rond het midden van een lijn tussen de twee steden Koblenz en Trier, vindt u de vulkanische Eifel. Het stadje van Daun en de drie beroemde Dauner Maare (kratermeren) worden beschouwd als het centrum van de vulkanische Eifel!

Hier is de kaart van de Eifel / Rijnland. In het westen zie je de grenzen van de landen: Nederland, België en Luxemburg. In het zuiden, het verloop van de Moezel. In het oosten, de loop van de Rijn. (Map & kaart)!

 

 

 

 

Binnen de blauwe rand is de Vulkaneifel. In het Westen ziet u de grenzen met de naburige landen: Luxemburg, België en Nederland. Begrensd in het oosten van de Rijn in de Eifel. In het zuiden van de prachtige rivier de Moezel.


De vennen zijn ook bekend als de "ogen van de Eifel en trekken veel bezoekers en vakantiegangers. Ten eerste vanwege de prachtige natuur en ten tweede omdat van de uitstekende recreatieve mogelijkheden. Er zijn enkele meren met uitstekende watersportmogelijkheden en bootverhuur (bijv. Schalkenmehrener Maar, Gemündener of Pulvermaar). Maar er zijn ook heel bekende natuurgebieden. Bovendien de kratermeren trekken veel wandelaars en vissers.
De Vulkaneifel maakt indruk met zijn prachtige natuur. De vele meren en vennen, de groene weiden, schilderachtige valleien en diepe bossen bezoekers aan te trekken. Verschillende grotten, ijs grotten en watervallen, kunt u ook een bezoek hier. In de winter is het vaak een besneeuwd landschap. Niet zelden zijn de vennen en meren bevroren.

Beleef prachtige flora en fauna van de Eifel. Je moet zeker naar een van de vele dieren-en themaparken in de Vulkaaneifel. Bv. het spel en amusement Daun, of de adelaar en de wolf park in Kasselburg Gerolstein.

Het wandelparadijs Vulkaneifel nodigd uit op wandelingen van verschillende lengtes. Via de beroemde "Eifelsteig" kun je de regio verkennen. Veel gasten kiezen bv. voor mooie wandelroute zoals het "Lieserpad" tussen Daun en Manderscheid, of een van de talloze andere paden.
Fietsers en mountainbikers hebben de vulkanische Eifel in een bekend vakblad gekozen als een van de mooiste en meest gevarieerde fiets-regio's in Duitsland. De Mosel Maare fietspad van Daun naar Bernkastel (een voormalige spoorlijn) is zeer populair en biedt een goede gelegenheid om meer te leren over de Vulkaan Eifel. Nieuw is de "Space Cycle" door Daun op Meerfelder Maar. Deze route is zeer populair en zijn ongeveer 23 km lang traject leer je alles over de kosmos de astronomie.

Voor mountainbikes biedt de Vulkaaneifel mooie routes van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. Elk jaar in september is hier de belangrijkste mountainbikerace van Duitsland. Begin en einde van de beroemde "Volcano Bike" race is in Daun. In de avond is er zelfs een "night race" met groot amusement in het dorp van Daun.

Een ritje in de trein op de toeristische spoorlijn over de vulkanische Eifel is een onvergetlijke ervaring. Hier kunt u genieten van het prachtige landschap en met een stoomtrein rijden.

Zoals de naam al aangeeft, is het vulkanische Eifel landschap sterk beïnvloed door de duizenden jaren geleden uitgebarstte vulkanen. Dit resulteerde in de loop van de geschiedenis in kratermeren. Veel riviervalleien karakteriseren de regio. Bijzonder opmerkelijk zijn de Lieser, de Kyll of de Üßbachtal. De vulkanische geschiedenis trekt regelmatig bekende wetenschappers aan om voor wetenschappelijk onderzoek van vulkanische oorsprong en evolutie van de vulkanische Eifel.
Het resultaat ziet u als vakantieganger in de verschillende musea (zoals het vulkaan museum in Daun, het Maarmuseum in Manderscheid, of het Volcano House in Strohn) duidelijk uitgelegd en interessant. Bovendien verklaren de vulkaan parcours Strohn, de Geo-route en de verschillende geologische excursies veel over de fascinerende herkomst van de vulkanische Eifel. Ook worden er speciale "geo-Erlebniswochen" aangeboden.Als u fossielen wil zoeken, zijn er in Duitsland weinig plaatsen die beter geschikt zijn dan de vulkanische Eifel. In loop van de jaren zijn er veel vondsten geweest. Bijvoorbeeld, de spectaculaire ontdekking van het ongeveer 50 miljoen jaar oude paard. Dit fossiel is gevonden in 1991 in Trockenmaar. Het is een van de meest bekende fossiele vondsten en is in het Maarmuseum in Manderscheid te bezichtigen naast het oudste bijenhoning van de wereld.
De kleine steden Daun, Gerolstein, Wittlich, Hillesheim, iep of Manderscheid nodigen u uit voor een bezoek. Veel shoppingmogelijkheden, goede restaurants en cafes vindt hier.

Veel kastelen en paleizen, zijn te ontdekken in de Vulkaaneifel. Het beroemde en mooie sprookjeskasteel Eltz. De Romeinen hebben in de vulkanische Eifel ook hun sporen achtergelaten. Talloze Romeinse sites zijn hier te bewonderen.
Een compilatie en uitleg van de mooiste en meest interessante bezienswaardigheden en activiteiten in de regio, hebben we op onze website onder de button "vrije tijd" voor U.

Om de planning van recreatieve activiteiten in het Vakantie-regio Eifel, hebben we voor u een aantal links naar attracties en recreatieve faciliteiten in de regio.

Zeker, zal de vulkanische Eifel ook u inspireren. Wij verheugen ons u hier te verwelkomen in deze prachtige vakantieregio.

Eifelexperte villa1.de
Zoek & Boek